mozaBook

Napredne vsebine v slovenskem jeziku za poučevanje na interaktivnih zaslonih in tablah
Na video predstavitev

Program mozaBook bogati orodja za pouk z animacijskimi, predstavitvenimi in ilustracijskimi možnostmi. Zanimive interaktivne vsebine in aplikacije vzbudijo zanimanje učencev ter pripomorejo k njihovemu dojemanju učne snovi.

Zahtevajte ponudbo za mozaBook

O pridobljenih certifikatih

O digitalizaciji v šolah

mozaBook – za uporabo na interaktivnih napravah

 

Pri razvoju programa so upoštevali pripombe in predloge učiteljev. Zaradi tega je uporaba programa preprosta in lahka; uporabnik bo hitro našel vse, kar išče.

=

V slovenskem jeziku

Program mozaBook, vgrajene aplikacije, izobraževalni videoposnetki, interaktivni tridimenzionalni modeli in njihove naracije so že zdaj dostopni v številnih jezikih, tudi v slovenščini. Število jezikov pa se neprestano povečuje.

=

Skupnost

Zvezke in naloge, ki ste jih izdelali v mozaBooku, lahko delite z drugimi na šolski ali državni ravni. Na ta način lahko učitelji pri pouku uporabljajo zvezke in naloge svojih kolegov.

=

Večstranski

V mozaBooku lahko odpirate PDF-datoteke, iz katerih lahko s pomočjo zbirke interaktivnih vsebin v nekaj preprostih korakih pripravite digitalne publikacije. Na ta način lahko tudi svoje učbenike uporabljate v digitalni obliki, interaktivno.

=

Neodvisen od platforme

Deluje z vsemi najpomembnejšimi operacijskimi sistemi.
=

Prilagodljiv

MozaBook lahko uporabljate na interaktivni tabli in na računalniku, saj se samodejno prilagaja velikosti naprave.

Program mozaBook bogati orodja za pouk z animacijskimi, predstavitvenimi in ilustracijskimi možnostmi. Zanimive interaktivne vsebine in aplikacije vzbudijo zanimanje učencev ter pripomorejo k njihovemu dojemanju učne snovi.

Pri pouku in doma

Učitelji lahko pripravijo zvezke iz učbenikov, ki jih uporabljajo, ali ustvarijo interaktivno digitalno knjigo v nekaj preprostih korakih. Zvezke in digitalne knjige lahko dopolnijo s slikami, risbami, izobraževalnimi videoposnetki, zvočnimi gradivi in interaktivnimi 3D-modeli, v publikacije pa lahko vstavijo tudi lastne naloge oz. teste, ki so jih pripravili z Orodjem za pripravo nalog. Za utrjevanje in poglabljanje učne snovi je na voljo več kot 70 tematskih aplikacij.

Program podpira možnost zaslona na dotik, upravljalna površina se prilagaja velikosti zaslona, zato se lahko uporablja tako na interaktivni tabli kot na notesniku. Na voljo je več različic mozaBooka: za učence, učitelje in za uporabo pri pouku.

Lastni digitalni učbeniki

Če učitelj razpolaga s PDF-različico učbenika, ki ga uporablja, lahko le-tega odpre v mozaBooku. Program samodejno prepozna slikovne elemente publikacije, mogoče pa je tudi ročno nastaviti tiste dele strani, ki jih želi pri pouku prikazati povečane. Ob pregledu besedila publikacije mozaBook predlaga, katere interaktivne vsebine vstaviti k določeni učni snovi, poleg tega pa lahko učitelj sam poišče vsebine za vstavljanje (3D-modeli, izobraževalni videoposnetki, zvočna gradiva, slike) v mozaBookovi medijski zbirki, na svojem računalniku ali na spletu. Pri pouku te vsebine s klikom ikone na robu knjige odpre in predstavi učencem.

Orodje za pripravo nalog

Privlačne naloge hitro in preprosto. Številne vgrajene predloge različnih tipov nalog (izbira enega ali več odgovorov, povezovanje parov, veriga, urejanje zemljevida, izpolnjevanje preglednice, množice itd.). Test lahko vsebuje naloge različnega tipa, lahko se določi tudi čas reševanja. Izbirate lahko med različnimi načini vizualnega prikaza nalog in tako ustvarite tudi na pogled privlačne naloge.

Pri pripravi nalog lahko uporabljate slike, video posnetke in zvočne datoteke, v Orodje za pripravo nalog pa lahko uvozite tudi naloge iz 3D-modelov in nekaterih orodij.

Tako pripravljene naloge oziroma teste lahko vstavite v mozaBookove publikacije k ustrezni učni snovi, lahko pa se določijo za domačo nalogo, ki jo učenci rešijo na spletni strani mozaWeb.

Orodja in igre

Za lažjo obravnavo učne snovi ter za utrjevanje pridobljenega znanja na zabaven način je v programu na voljo okoli 100 tematskih aplikacij za različne predmete, ki jih nenehno bogatimo z novimi funkcijami, neprestano pa narašča tudi število dostopnih orodij in iger. Za učence nižjih razredov so na voljo orodja in igre, ki v ospredje postavljajo razvijanje zmožnosti, učencem višjih razredov pa so namenjena orodja za eksperimente, ki lahko nadomestijo celotni laboratorij. V nekaterih orodjih so animirane naloge, s pomočjo katerih se učenci igraje učijo. Naloge in ureditve eksperimentov, ki se izdelajo v orodjih, se lahko shranijo.

Skupinsko delo na tabličnih računalnikih

MozaBook je na voljo tudi za uporabo na tabličnih računalnikih in mobilnih telefonih, tako da lahko učenci oz. dijaki svoje digitalne učbenike uporabljajo vsepovsod tudi brez spletne povezave. Z aplikacijo mozaBook na mobilnih telefonih se lahko povežejo s programom mozaBook na interaktivni tabli ali računalniku in tako sodelujejo pri delu v razredu.

Učitelj lahko neposredno na naprave učencev oz. dijakov pošlje knjižne strani. Poleg tega lahko učencem pošilja domače naloge, videoposnetke, interaktivne teste. Stanje reševanja nalog in pravilnost rešitev lahko preverja na svojem računalniku.

Smo polno certificiran Mozaikov partner za mozaBook podporo in usposabljanja

mozaBook Classroom licenca za 1 učitelja

mozaBook Classroom licenca za 4 učitelje

Zahtevajte vaši šoli prilagojeno ponudbo mozaBook!

Prosimo, izpolnite obrazec na desni in nam sporočite svoje podatke. V najkrajšem možnem času vas bomo poklicali, vam svetovali glede števila licenc in vam nato pripravili ponudbo.