Kako je nov poslovni objekt na 15.000 m2 postal sodobno digitalno okolje

Na Elpro Križnič so iskali rešitev za interaktivne predstavitve, prilagodljive sestanke in učinkovite konferenčne klice
Na predstavitev

Kratka predstavitev podjetja

Družinsko podjetje Elpro Križnič d.o.o. se je od ustanovitve leta 1987 preoblikovalo v renomiranega ponudnika v dveh dejavnostih – elektroenergetike in mehanske predelave pločevine. Danes sodelujejo s svetovnimi tehnološkimi velikani kot je Siemens. Za svoje naročnike, ki prihajajo iz področja avtomobilske industrije, farmacije, robotike, mehatronike, gradbeništva, telekomunikacij, elektroinstalacij, eksplozivno ogroženih okolij in drugih, izdelujejo izdelke po meri. Leta 2021 so svoje poslovanje iz prostorov v Slovenskih Konjicah preselili v popolnoma nov, v lastni režiji zgrajen, poslovno proizvodni objekt na 15.000 m2 v Slovenski Bistrici. Poslovni prostor je opremljen po najsodobnejših standardih, ki vključuje tako najsodobnejšo tehnološko opremo kot tudi upošteva smernice trajnostnega razvoja. Na ta način lahko svojim kupcem zagotavljajo produkte najvišje kakovosti.

Pri izbiri digitalne opreme za naše nove poslovne prostore smo iskali uporabniku prijazne rešitve, ki bi našim zaposlenim in partnerjem omogočili najbolj učinkovit način prenosa informacij v poslovnem procesu. Posebej smo bili pozorni tudi pri izbiri ustreznega videokonferenčnega sistema, ki bo popolnoma podpiral platformo MS Teams. Podjetje RoLAN nam je z rešitvami Clevertouch za podjetja ponudilo večino iskanih rešitev kar pri enem proizvajalcu. To nam je tudi znatno olajšalo dileme s kasnejšo odzivno tehnično podporo vse na istem mestu, kar je v današnjem času ključnega pomena.

mag. Sintija Križnič

Direktorica, Elpro Križnič d.o.o.

Izziv: kako opremiti nove prostore, da bodo zlahka na voljo konferenčni klici in hibridna srečanja ter da bo komunikacija znotraj podjetja in navzven kar najbolj učinkovita

Podjetju Elpro Križnič smo predstavili, kako je s pomočjo digitalnega poslovnega ekosistema Clevertouch mogoče nadgraditi sodelovanje na sestankih. Kako učinkovito izkoristiti zaslone za hitre konferenčne klice in na učinkovit način komunicirati po najbolj frekventnih območjih znotraj podjetja

Izbor prave rešitve

 

Sejne sobe in vodstvene pisarne

Posebej prilagojena serija interaktivnih zaslonov Clevertouch UX Pro 2. generacije ponuja visoko natančnost upravljanja na dotik in dolgoročno prinaša najboljšo uporabniško izkušnjo. Zaradi izjemne odzivnosti in lahkotnosti pri uporabi ter popolno združljivostjo s sistemom MS Teams so v podjetju izbrali prav to serijo zaslonov. Kot zelo uporabna lastnost se je izkazala možnost brezžičnega povezovanja na zaslon z napravami, ki jih zaposleni prinesejo s seboj na sestanke ter enostavno pisanje oz. označevanje s priloženimi digitalnimi pisali neposredno v MS Office dokumentih. Slednja funkcija pa je izredno uporabna tudi pri hibridnih srečanjih na daljavo. Dodano vrednost jim predstavljajo tudi 5-letna garancija, vzdržljiva industrijska izdelava, predvidena za 50.000 ur uporabe in vključenost vseh licenc programske opreme v ceno zaslona brez vsakršnih letnih stroškov. Prihranek pri času in praktičnost jim predstavlja možnost prenosa zapisanih vsebin sestanka kar na svoje telefone s pomočjo preprostega skeniranja QR kode zapisane na zaslonu, shranjevanje neposredno v oblak ali pošiljanje po elektronski pošti.

Recepcija, hodniki, kavarna

Najbolj frekventna območja v podjetju so kot nalašč za namestitev digitalnih oglasnih desk in zaslonov z nadzornimi ploščami. Za ta namen smo v podjetju namestili več večjih profesionalnih zaslonov Clevertouch CM serije brez funkcije dotika, ki imajo sliko z visoko svetilnostjo,  primerni so za delovanje 16/7 (šestnajst ur dnevno na teden). Vgrajen imajo multimedijski predvajalnik s posebno programsko opremo, ki se poveže s portalom ClevertouchLive v oblaku. Od tod se na vsak posamezni zaslon ali skupine zaslonov pošiljajo razna obvestila in multimedijske vsebine. Za še bolj napredno uporabo z najvišjimi zahtevami pa so za nekaj zasloni nameščeni še dodatni zunanji predvajalniki ClevertouchLive V4 Pro.

Proizvodnja in trgovina

V proizvodnji so pravtako nameščeni zasloni Clevertouch CM serije a nekoliko manjših dimenzij. Služijo kot nadzorne plošče in prikazujejo različne ključne kazalnike iz proizvodnje ter seznam trenutnih in sledečih delovnih nalogov. Ker sistem ClevertouchLive omogoča prikaz spletnih strani v živo, so se v podjetju odločili, da tovrstno funkcijo izkoristijo za prikazovanje informacij, ki so sinhronizirane z njihovimi podpornimi sistemi iz proizvodnje. Zasloni, ki so nameščeni v trgovinskem prostoru pa služijo kot digitalna reklamna tabla na katerih podjetje objavlja aktualno akcijsko ponudbo in obvestila za obiskovalce.

Showroom za kupce in partnerje

V podjetju so razmišljali, kako bi tehnološko opremili prostor, ki bo omogočal učinkovito izmenjavo informacij med zaposlenimi in kupci oz. partnerji ob tem pa bo tudi zelo atraktivnega videza. Kot odlično rešitev uporabljajo interaktivni zaslon UX Pro 2 65 z vgrajenim Windows 10 Pro računalnikom. Nameščen je na posebnem mobilnem stojalu na motoriziran pomik višine ter naklona. Tako se iz pokončne lege lahko spremeni v interaktivno mizo. Na ta način omogoča aktivni dostop oz. uporabo zaslona iz vseh smeri več uporabnikom. Hkrati pa je uporaba zaslona s priloženimi pisali na ta način enaka, kot bi na primer uporabljali velik načrt na delovni mizi.

Za nemoten potek sestankov skrbi rezervacijski sistem Joan

V podjetju so 3 osrednje sejne sobe opremljene s posebnimi tablicami za rezervacijo – Joan 6. Te za svoje delovanje ne potrebujejo napajanja in drugih kablov (napaja se z baterijo in je povezana preko WiFi) so primerne za namestitev na steklene stene sejnih sob. Zelo estetska in funkcionalna tablica, ki že z enim polnjenjem deluje do 2 meseca, se poveže na strežnik Exchange, kamor uporabniki oddajajo rezervacije preko zahtevkov za sestanek v Outlook-u.

Na vsak interaktivni zaslon smo namestili tudi kakovostno konferenčno kamero Kindermann K120M. Ultra visoka ločljivost, širokokotna leča in enostavna povezljivost preko USB 3.0 je stroškovno učinkovita rešitev brez žrtvovanja kakovosti slike. S priloženim daljinskim upravljalcem je možno prilagajati zoom in kader snemanja. Omogoča pa tudi shranjevanje do 9 poljubno nastavljenih kadrov za hiter preklop, kadar v eni situaciji v sejni sobi sedi le ena oseba, spet v drugi situaciji celotno omizje ipd.

Povežite se z nami, pomagali vam bomo poiskati najboljšo rešitev

Preverite podrobne opise in cene Clevertouch Pro zaslonov

Clevertouch ekosistem - v enem koraku do 4 rešitev

Potrebujete več znanja o učinkovitih sestankih in povečanju produktivnosti pri sodelovanju?

Čakajo vas tri popolnoma brezplačne e-knjige v angleškem jeziku. Preprosto jih prenesete ter uporabite ponujeno znanje in nasvete.

Prisluhnemo, svetujemo, brezplačno pripeljemo in predstavimo

Želite, da vam pomagamo pri iskanju rešitve za boljše sestanke, nadgrajeno sodelovanje v podjetju in vam pomagamo zgraditi bleščeče, popolnoma vključujoče predstavitve vašim kupcem? Preprosto izpolnite obrazec na desni in nam posredujte svoje osnovne podatke in želje.

Interaktivni zaslon na mobilnem stojalu brezplačno pripeljemo k vam, predstavimo uporabo, vi pa ga neposredno po predstavitvi še sami preizkusite.

Potrebujete več znanja o učinkovitih sestankih in povečanju produktivnosti pri sodelovanju?

Čakajo vas tri popolnoma brezplačne e-knjige v angleškem jeziku. Preprosto jih prenesete ter uporabite ponujeno znanje in nasvete.