Digitalno obveščanje v podjetju Mariborski vodovod

Kako je komunalno podjetje z več kot 116 letno tradicijo uvedlo spremembe s pomočjo digitalnih tehnologij.

Kratka predstavitev podjetja

Mariborski vodovod j.p. d.d. je komunalno podjetje z več kot 116 letno tradicijo. Že davnega leta 1901 so poskrbeli, da so v Mariboru po ceveh pritekle prve kaplje pitne vode. Danes skrbijo za največje vodovodno omrežje v Sloveniji, ki meri kar 1607 km.

Njihovo strokovno znanje in nenehen razvoj (kar potrjujejo številni certifikati in priznanja) omogočata 200.000 uporabnikom na območju Maribora in širše okolice uporabo vode najvišje kakovosti.

Podjetje se je uspešno spoprijelo z izzivi digitalne transformacije, zato skrbno uvajajo sodobne digitalne tehnologije ter posodabljajo svoje poslovne procese. To jih danes uvršča med tehnološko najnaprednejša komunalna podjetja.

Izzivi: kako izboljšati obveščanje?

Podjetje je po težavah z obstoječim zastarelim sistemom za digitalno obveščanje iskalo sodobno rešitev, ki bo prinesla dodatne funkcionalnosti in večjo dodano vrednost. Iskalo pa je tudi zamenjavo za obstoječe klasične oglasne table za interno obveščanje.

Iskali so sistem, ki jim bo omogočal:

  • Kako na učinkovit način sveže informacije nemudoma dostaviti do zaposlenih in svojih strank .
  • Prikazovati tako interne informacije za zaposlene, kot eksterne informacije namenjene strankam, lastnikom in poslovnim partnerjem.
  • Prikazovati tudi splošne informacije in novice iz zunanjega okolja.
  • V primeru potreb prikazovati tudi nujne informacije.
  • Prikazovanje vsebin iz številnih poljubnih virov.
  • Avtomatiziran prenos informacij s pomočjo urnikov.
  • Enostavno in hitro oblikovanje digitalnih sporočil po meri.
  • Centralizirano upravljanje vseh vsebin na več zaslonih.
  • Enostavno rokovanje s privlačnim intuitivnim uporabniškim vmesnikom v oblaku.

S pomočjo sistema Sedao lahko sedaj na zelo enostaven a hkrati učinkovit način pošiljamo informacije na naše LCD zaslone kar iz oblaka.

 

Sedaj je pogled na te zaslone veliko bolj atraktiven in pritegne veliko pozornosti naših obiskovalcev. Možnosti upravljanja in predvajanja različnih vsebin so tako rekoč neomejene.

Bojan Erker

Vodja informatike, Mariborski vodovod j.p. d.d.

Izbor prave rešitve

Podjetje Mariborski vodovod se je po naši predstavitvi sistema Sedao odločilo za preizkus rešitve. Sedao digital signage je edinstven sistem, ki uporabnikom ponuja, da v oblaku oblikujejo svoje vsebine s pomočjo številnih predlog na izjemno hiter in učinkovit način. Ponuja pa tudi popolnoma prilagojene vsebine po meri uporabnika. Prav zato so se v Mariborskem vodovodu kmalu po preizkušanju in številnih pozitivnih odzivih sodelavcev in strank odločili za investicijo. Vsebine, ki jih predvajajo vsebujejo številne informacije, kot so aktualne informacije za stranke o stanju vodovodnega omrežja in dogodkih povezanih z vzdrževalnimi deli. Prikazujejo korporativni video, podatke o raznih delovnih akcijah, ki so se jih udeležili zaposleni, prav tako ne manjkajo dnevne novice iz zunanjega okolja, atraktiven prikaz vremenskih podatkov, vremenske napovedi ter točnega časa ipd.

Sedao Live ključen za enostavno uporabo

»Zaslone z informacijami za kupce in ločeno še zaslone z obveščanjem za zaposlene smo želeli postaviti na različne lokacije. Iskali smo rešitev, kjer bi vsebine na zaslonih upravljali z enega mesta na daljavo na tak način, da bi različne vsebine kazali oz. upravljali za dve skupini zaslonov (za kupce in ločeno za zaposlene). Rešitev Sedao Live nas je navdušila. Enostavna priprava vsebin in samodejno pošiljanje na obe skupini zaslonov so bolj učinkovita rešitev od pričakovane!«
Spoznajte Sedao Live

Kaj sestavlja rešitev?

Sedao zaslon in predvajalnik Pico MK III

Za prikazovanje vsebin potrebujete zaslon Sedao visoke ločljivosti in ustrezno zmogljivostjo uporabe (npr. 16/7, kar pomeni, da je zaslon izdelan za delovanje 16 ur dnevno 7 dni v tednu). Nanj priključite predvajalnik Sedao Pico ali Pro in tako vzpostavite povezavo (preko WiFi ali mrežnega priključka) do spletne storitve Sedao Live, od koder bo predvajalnik prejemal vaše vsebine.

Sedao Live

Vsebino, ki jo boste predvajali na poljubnem številu zaslonov, ustvarite kar v spletnem brskalniku tako, da uporabite storitev v oblaku Sedao Live. Le uporabniški račun si ustvarite in že lahko uporabite v naprej pripravljene predloge oz. grafične postavitve, v katere samo dodate svoje slike, video posnetke ali RSS kanale z informacijami. Postavljeno enostavno dodelite ustreznim zaslonom ali skupinam zaslonov in vsebine se takoj pričnejo prikazovati.

Več informacij o Sedao

Kakšne so cene komponent?

Kontaktirajte nas za brezplačno svetovanje in pomoč

Pri iskanju najboljše rešitve za uporabo digitalnega obveščanja in oglaševanja za vaše podjetje vam z veseljem priskočimo na pomoč. Popolnoma brezplačno in brez vseh obveznosti.

Potrebovali bomo le nekaj vašega časa in informacij, da vam ponudimo prave ideje in stroškovno učinkovito izvedbo.

Kaj je "Digital Signage"?

Če še nimate jasne predstave o tem, kaj je “Digital Signage” oz. digitalno obveščanje in oglaševanje, lahko podrobnosti spoznate s klikom na spodnjo povezavo. Videli boste, kje vam najbolj koristi, kakšne postavitve obstajajo (veliki zasloni, pokončni zasloni oz. totemi, video stene … ) in kako vse skupaj upravljati..