Čas branja: 2 min

Kako interaktivno opremo uporabiti v sejni sobi?

Interaktivna oprema omogoča predstavitve in sodelovanje na sodoben in učinkovit način. Brez nerodnih kablov, priprav projektorja ali obračanja zaslonov na mizah. Prostora ni več treba pripravljati na sestanke. S povečano učinkovitostjo dela se vam investicija v sodobno opremo zelo kmalu povrne.

Kaj je treba zamenjati?

Izredno veliko podjetij se letos ukvarja s prenovo sejnih sob in prostorov za sodelovanje. Naveličani zastarele uporabe projektorjev čutijo, da potrebujejo sodobnejši pristop. Se tudi vi ukvarjate s podobnimi izzivi?
 
Zamenjajte projektor in platno z interaktivnim zaslonom. Ko ga potrebujete (na predavanju, na sestanku, za predstavitev ali za risanje in dodajanje opomb, na sejmih, promocijah, …), ga vključite z enim samim pritiskom na gumb (kot ogromno tablico) in takoj uporabite.

Interaktivni zasloni omogočajo komunikacijo med ljudmi na neposreden in grafičen način. Zaposlenim omogočajo, da sodelujejo s pomočjo različnih naprav, iz različnih pisarn in časovnih pasov, kot da bi bili vsi v isti sobi.

 
Interaktivni zasloni se v podjetjih uporabljajo za različne vrste sestankov, za viharjenje možganov, analize, izobraževanja, video konference … Če je uporabniška izkušnja dobra, se bo oprema uporabljala in investicija v to opremo se bo zagotovo hitro povrnila.

Na kaj še morate paziti pri prenovi sejne sobe?

Prostor sejne sobe morate pri prenovi prilagoditi na novo opremo in pohištvo. Stena, na kateri bo obešen interaktivni zaslon mora imeti nosilnost vsaj 130 kg. Lahko pa se odločite za namestitev na mobilno stojalo. Tako boste zaslon lahko premikali po sejni sobi glede na trenutni način dela ali ga celo odpeljali v drug prostor.

Pri prenovi morate predvideti vse potrebne napeljave kablov (poskrbeti morate, da so vgrajeni oz. skriti). Tako bo sejna soba elegantna in urejena. Za interaktivni zaslon morate na steni predvideti priključek za napajanje 220V in po želji mrežni priključek (opcijsko, saj lahko zaslon v omrežje priključite kar preko WiFi). Napeljevanje HDMI in USB kablov do mize sejne sobe ni nujno potrebno, saj se lahko z vseh vrst naprav na zaslon povežete brezžično.

Priporočamo, da na mizah sejnih sob predvidite priključke za napajanje mobilnih računalnikov. Nekateri sestanki se radi zavlečejo …

Zaradi velike aktivne svetilnosti interaktivnega zaslona vam ni treba paziti na zatemnjenost sejne sobe. Priporočamo le, da na sliko interaktivnega zaslona ne pada neposredna sončna svetloba.

Interaktivni zasloni Clevertouch Pro

Clevertouch je v zadnjem desetletju (prvi v Evropi so predstavili interaktivni zaslon) za svoje strojne in programske rešitve prejel več nagrad letno (npr. “inAVation Awards 2018” v kategoriji Zaslonov za sodelovanje in konferenčne klice, kjer je premagal konkurenčne rešitve Avocor, Google, Leyard, Microsoft, Sharp…). V Veliki Britaniji ima vodilni tržni delež. Stopnja okvar je pod 0,1%, kakovost pa jamčijo s kar 5-letno polno garancijo.

Izjemen nabor Clevertouch Pro zaslonov je dodatno nadgrajen z novim vrhunskim modelom Pro E-CAP. Napredna podvojena tehnologija IR – EMR omogoča natančnost dotika, ki je podobna, kot na vrhunski tablici, ob enem pa prinaša uporabo aktivnih pisal z dvema barvama in možnost bolj naravnega pisanja s prislonjeno dlanjo.

Preizkus interaktivnega zaslona

Podjetja želijo interaktivni zaslon preizkusiti v svojem okolju z lastno uporabniško izkušnjo. Spoznati želijo uporabo digitalne bele table, pomembno jim je preprosto deljenje vsebin s sestankov in srečanj. Preizkusiti želijo preprosto poganjanje Powerpoint predstavitev s ključka, zanima jih povezovanje več računalnikov in mobilnih naprav na zaslon. Zanima jih tudi uporaba za konferenčne klice in sodelovanje s sodelavci in partnerji na oddaljenih lokacijah.

Interaktivni zaslon Clevertouch Pro 65” pripeljemo skupaj z motoriziranim mobilnim stojalom na vaš naslov, vzpostavimo delovanje (pri tem bomo potrebovali pomoč vaših tehnikov za priključitev v vaše omrežje) in vam (ter vaši ekipi) zaslon podrobneje predstavimo. Glede na potrebe se pogovorimo o povsem konkretni uporabi v vašem okolju.

Če zaradi varnosti v času preizkusa ne želite priključiti zaslona v vaše lokalno omrežje, vzpostavimo lastno lokalno omrežje z WiFi dostopno točko in povezavo do interneta. Uporabniki lahko preizkušajo vse funkcionalnosti zaslona (povežejo se na našo WiFi dostopno točko), le do svojih lokalnih vsebin ne morejo dostopati.

Če razmišljate o posodobitvi vaših sejnih sob ali ste načrtovali zamenjavo projektorjev v podjetju oz. vas zanima povečana produktivnost na sestankih in pri sodelovanju (tudi na daljavo), si morate nujno naročiti brezplačni preizkus interaktivnega zaslona.