Čas branja: 2 min

Posebno predavanje dr. Edwarda Tse za slovenske udeležence

Clevertouch akademijo na BETT Show je obiskalo preko 120 slovenskih udeležencev iz osnovnih in srednjih šol. Dr. Edward Tse iz podjetja Nuiteq je v sodelovanju s proizvajalcem interaktivnih zaslonov Clevertouch pripravil posebno, povsem slovenskim učiteljem in profesorjem prilagojeno predavanje.

Svetovni ekonomski forum ocenjuje, da bo do leta 2021 ustvarjenih več kot 135 milijonov delovnih mest, kjer ljudje delajo s stroji in algoritmi. Če želite učencem in dijakom že zdaj ponuditi znanja in kompetence za ta delovna mesta, morate pouk obrniti na glavo in sestopiti s katedra. Prišel je čas za aktivno učenje – nepredelano pomnjenje ni več dovolj!

Dr. Edward Tse je izkušen raziskovalec, ki se osredotoča na uporabo praktičnih rešitev, povsem na novo razvitih iz nastajajočih tehnoloških trendov v izobraževanju. Na Clevertouch akademiji je pojasnil, kako lahko učitelji posvetijo več časa povezovanju s študenti in porabijo manj časa za pripravo vsebin. Predstavil je, kako lahko učitelji in profesorji povečujejo vključenost dijakov in učencev z aktivnostmi celotnega razreda in z uporabo aktivnega učenja.

Bett Show je bil letos osredotočen na inovacije, rešitve za izboljšanje počutja učencev, učiteljev in profesorjev, na krepitev poučevanja in učenja, na nove tehnologije in trende, na pomen učenja veščin in povečevanja kompetenc ter uporabo orodij za zviševanje vključenosti (socialna mobilnost).

Dogodek je bil zasnovan tako, da je spodbujal razmišljanja o šestih ključnih temah in je povezoval 800 vodilnih podjetij, 103 vznemirljive nove “edtech startupe” in več kot 34.000 udeležencev.

Razstavni prostor Clevertouch

Na razstavnem prostoru Clevertouch (doslej največjem) so nas presenetili povsem novi modeli interaktivnih zaslonov Impact za šole in fakultete. Na videz bistveno elegantnejši (in povsem enako vzdržljivi, robustni in s 5-letno garancijo) prinašajo še bolj odzivno uporabo zaslona na dotik in s tem še lahkotnejšo uporabniško izkušnjo. Bistveno zmogljivejši Android moduli ponujajo izjemno hitrost in prilagodljivost pri delu v razredu ali predavalnici. Novi zasloni bodo na voljo od aprila 2020 dalje.

mozaBook

Program mozaBook se uporablja na interaktivnih zaslonih za pouk z animacijskimi, predstavitvenimi in ilustracijskimi možnostmi. Zanimive interaktivne vsebine in aplikacije vzbudijo zanimanje učencev ter pripomorejo k njihovemu dojemanju učne snovi. Pri razvoju programa so upoštevali pripombe in predloge učiteljev. Zaradi tega je uporaba programa preprosta in lahka; uporabnik bo hitro našel vse, kar išče.

Na Mozaikovem razstavnem prostoru so nam predstavili mozaBookov izjemen nabor že pripravljenih vsebin v slovenskem jeziku. Učitelje, profesorje in ravnatelje je navdušila poglobljenost in širina vsebin. Za vse predmete so na voljo animacije, video posnetki, zvočni posnetki, 3D animacije in opisi. Program Mozabook preseneča z možnostmi za enostavno delo ob začetku uporabe (ko se še program učimo uporabljati) in izredno funkcionalno naprednostjo, ki si jo učitelji odpirajo postopoma glede na potrebe in znanje.

Podrobnejša predstavitev mozaBook vam je na voljo TUKAJ>>

Letošnja predavanja

Letos so organizatorji Bett pripravili tako, da je bilo za vsakogar nekaj. V štirih dnevih prireditve je na oder stopilo več kot 380 govorcev – bistveno več kot lani. Profesor Brian Cox OBE je prevzel vodenje v Areni in izvedel svoj osrednji govor o raziskovanju vesolja. Na oder Arena so se podale tudi velike blagovne znamke s ključnimi temami, npr. “Hybrid Intelligences: Amplifying Human Potential”, kar je Microsoft predstavil v sredo, 22. januarja.

Razstavni prostori

Z več kot 40.000 kvadratnimi metri talne površine je letošnji Bett Show podiral rekorde. Microsoft je gostil vrsto dejavnosti in poudaril njihovo zavezanost razvoju novih izobraževalnih orodij. Lego Education je 40. obletnico sodelovanja v izobraževanju proslavil s svojim lastnim muzejem na razstavnem prostoru.

Bett je osrednji dogodek, kje so bile prikazane najnovejše tehnologije in rešitve glavnih igralcev v izobraževanju: CLEVERTOUCH, SMART, Promethean, Spotify, HP, BBC Learning, Sparx in Amazon Web Services (AWS), … Zagonska vas Bett Futures pa je pomagala postaviti v ospredje nekatere najbolj inovativne startup projekte v tem sektorju.

"Edtech" nagrade

V času BETT Show so podelili dva sklopa nagrad, ki v ospredje postavljajo najboljše iz “edtech” sektorja.

Nagrade Bett v sodelovanju z Beso postavljajo v ospredje ustvarjalnost in inovativnost. Zmagovalce so razglasili na slovesnosti v sredo, 22. januarja. Podelili so 20 nagrad, ki prepoznavajo vse, od inovacij, sodelovanja s šolami in edtech napravami. Seznam nagrajencev si lahko ogledate TUKAJ.

Global Edtech Startup Awards (GESAwards) je predstavil in nagradil najbolj obetavne letošnje startupe edtech. Po pregledu 3.000 prijav je  Bett komisija v četrtek predstavila 15 finalistov.