Čas branja: < 1 min

Kako se je podjetje iz goriškega soočilo s COVID-19

Glede na aktualne razmere, ki se pojavljajo zaradi pandemije koronavirusa, smo za vas predstavili primer, kako se je s tem izzivom soočilo eno slovensko podjetje iz zahodnega dela države.

Zaradi objektivnih razlogov ne bomo omenjali imena tega podjetja, ki se je zaradi neposredne bližine Italije začelo v Sloveniji med prvimi soočati z izzivi, s katerimi se danes žal soočamo že vsi. V tem podjetju veliko zaposlenih dela na terenu v Italiji in ko so oblasti zaradi varnosti začeli zapirati meje z Italijo je, zraven potencialne možnosti hitrejšega prenašanja virusa v sami logistiki, nastal resen problem, kako sedaj delo opravljati na način, da bo potekalo kar se da nemoteno. Prvi ukrep, ki ga je naredilo podjetje, zraven vseh priporočil NIJZ, je uvedlo delo z učinkovitim komuniciranjem na daljavo.

S pomočjo interaktivnega zaslona Clevertouch, priložene programske opreme za virtualno sodelovanje STAGE in konferenčne kamere Logitech so z zaposlenimi vzpostavili virtualno sodelovanje na način, kot da bi bili vsi udeleženci v isti sejni sobi na jutranjem sestanku. S tem so omogočili, da je lahko vodstvo na virtualnem delovnem okolju združilo videoklice, deljenje dokumentov, deljenje namizja, chat in omogočilo pisanje, risanje po beli tabli ali kar čez prikazane dokumente. Ker se vsaka takšna seja shrani varno v oblaku, jo lahko kadarkoli ponovno odprejo in nadaljujejo tam, kjer so jo nazadnje zaključili. Vsebine iz seje pa si udeleženci prenesejo na svoje naprave kar v obliki PDF dokumenta. Tako tudi ne potrebujejo dodatnih zapisnikov iz sestankov in s tem prihranijo dodaten čas.  

Na ta način so popolnoma omejili vračanje zaposlenih s terena v podjetje in preprečili vsakodnevni stik med njimi. Za postavitev takšnega okolja je bilo potrebno opremiti en prostor v podjetju z interaktivnim zaslonom, za vključevanje udeležencev v virtualni prostor pa uporabnikom zadostuje le njihova osebna pametna naprava (telefon, tablica ali prenosnik).

Če želite izvedeti več o možnostih virtualnega sodelovanja na daljavo se lahko obrnete na naš izkušen tim ali kliknete na spodnjo povezavo.

Ogledate pa si lahko tudi kratek video, kako s pomočjo interaktivnega zaslona enostavno izvedete sestanek ali predstavitev v orodju Powerpoint, ki jo lahko prav tako prikazujete v vašem virtualnem delovnem okolju.