Čas branja: 2 min

Clever Message združuje interaktivnost in obveščanje

V začetku aprila so nam z večjega slovenskega podjetja sporočili, da jih zanima uporaba interaktivnih zaslonov z možnostjo prikazovanja sporočil. Slednja bi predvajali tudi na navadnih zaslonih. Uporabljati so jih želeli kot interaktivne in navadne elektronske oglasne table.

V telefonskem pogovoru smo ugotovili, da želijo svojim zaposlenim v 1. nadstropju pisarniških prostorov omogočiti občasno elektronsko glasovanje preko interaktivnega zaslona, na katerem bi tekla namenska spletna aplikacija. V preostalem času pa bi se zaslon uporabljal samo za prikazovanje internih sporočil podjetja. Podobno bi tudi zaslon brez podpore za uporabo na dotik v pritličju uporabljal isti vir podatkov za obveščanje zaposlenih.

clevermessage-2

Kako je potekala predstavitev rešitve?

Dogovorili smo se za predstavitev celotne rešitve neposredno na sedežu podjetja, ki je iskalo rešitev. K njim smo pripeljali interaktivni zaslon Clevertouch Pro 65” High Precision na mobilnem stojalu. Ker že serijsko vsebuje rešitev Clever Message, smo lahko na njem predstavili tudi sistem prikazovanja sporočil, ki se ga upravlja preko Sedao Live.

Uporaba v sejni sobi

Skupini, odgovorni za IT rešitve v podjetju, smo najprej predstavili uporabnost in prednosti uporabe interaktivnega zaslona Clevertouch Pro High Precision. Na predstavitvi za uporabo v sejni sobi so spoznali naslednje neposredno uporabne koristi za podjetje:

 • Vgrajeni Android PC omogoča samostojno uporabo zaslona s takojšnjim zagonom in že vsebuje najpomembnejše aplikacije za predstavitve, skupinsko delo in sestanke.
 • Uporaba digitalne bele table omogoča risanje in pisanje na neskončni površini z možnostjo dodajanja listov za različne vsebine in deljenje ustvarjenega med udeležence kar preko QR kode, elektronskega sporočila ali preko Google Drive /OneDrive.
 • Predvajanje PowerPoint predstavitve je mogoče z USB ključka s pomočjo prednameščenega WPS Office.
 • Na vgrajeni Android PC je mogoče namestiti dodatne aplikacije s pomočjo APK prenosa.
 • Na zaslon se lahko udeleženci srečanja s pomočjo Clevershare 2 aplikacije povezujejo kar z mobilnimi telefoni ali tablicami in z njih prikazujejo slike, dokumente, video posnetke, upravljajo zaslon ali svoj telefon uporabijo kot dokumentno kamero.
 • Brezžični Clevershare USB adapter omogoča povezovanje Windows in Apple računalnikov tako, da je celotno upravljanje mogoče na dotik kar na zaslonu.
 • Z dodatno vgradnjo Windows 10 Pro OPS PC modula (i5 ali i7) lahko zaslon povežete v domeno podjetja in uporabnikom omogočite neomejeno uporabo vseh Windows programov kar na dotik.
 • Zaslon je robustno dimenzioniran za uporabo 50.000 delovnih ur, ima 5-letno garancijo za vse komponente, vsa priložena programska oprema je doživljenjsko licencirana, ni nobenih stroškov vzdrževanja (kot npr. pri projektorjih menjavanje žarnic, čiščenje filtrov itd.).
 • Rešitev na mobilnem stojalu z električnim dviganjem in spuščanjem omogoča uporabo tudi zunaj sejne sobe (v jedilnici, na internih usposabljanjih, na sejmih, v glavni avli podjetja …) in na višini, ki je povsem prilagojena trenutnemu uporabniku oz. predavatelju.

Uporaba na hodnikih

V prvem nadstropju hodnika upravnega dela stavbe so želeli ponuditi digitalno oglasno desko z možnostjo interaktivne uporabe in izvedbo digitalnih glasovanj. Za ta namen bodo razvili namesko spletno aplikacijo, ki bo v uporabi izmenično s sistemom Clever Message, ki se ga upravlja preko Sedao Live.

 •  Za namestitev v prvem nadstropju je najprimernejši zaslon Clevertouch 55” Plus z vgrajeno funkcionalnostjo Clever Message.
 • Na vgrajenem Android modulu je preverjeno mogoče na dotik poganjati in prikazovati namenske spletne rešitev v npr. spletnem brskalniku Chrome.
 • V brskalniku deluje tudi uporaba zunanjih naprav, ki emulirajo tipkovnico (EAN skenerji, RFID kartice ipd.). S tem bodo lahko zaposleni podjetja Nimrod kar na zaslonu preko kartice registrirali želeni meni malice za naslednji dan.
 • Mogoča je tudi namestitev namenskih Android aplikacij preko APK prenosa.
 • Rešitev je mogoče kombinirati s Clever Message, tako lahko na zaslonu v preostalem času prikazujejo obvestila, ki jih pripravijo in upravljajo preko Sedao Live.
 • Samodejni vklop in izklop zaslona lahko upravljajo preko sistemskih nastavitev vgrajenega Android modula.
 • Zaščita pred neželenimi uporabniškimi posegi v sistem je mogoča tudi s strojnim izklopom zaslona na dotik / vhodov / zunanjih gumbov zaslona.
Screen Shot 2019-04-10 at 11.35.24

Ker v pritličju stavbe niso načrtovali interaktivne uporabe, smo jim predlagali namestitev zaslona Sedao 55” s sprejemnikom Sedao Live Pico MK III. Tako bodo lahko preko Sedao Live predvajali iste vsebine in sporočila, kot na zaslonih Clevertouch.

Odločitev za investicijo v sistem zaslonov

Predstavitev je podjetju, ki je iskalo najboljšo kombinacijo zaslonov, ponudila vse funkcionalnosti, ki so jih potrebovali. Ob enem ni bilo nobenih ovir ali slabosti pri uporabi predlagane rešitve. Vsa ključna vprašanja smo z njimi razrešili v roku dveh dni po predstavitvi s pomočjo dodatnih, bolj podrobnih informacij in preizkušanjem povsem po meri zasnovanih rešitev.

Devet dni po prejetju ponudbe so se odločili za investicijo in nam potrdili nakup. Pri tem smo jih podprli z izvedbo na ključ, kjer smo vso opremo dostavili, namestili na želena mesta in vzpostavili delovanje.