Čas branja: < 1 min

Ker smo v obdobju velike digitalne transformacije, se je tudi na področju interaktivnega pouka veliko spremenilo. Predvsem so se spremenile tehnologije in vsebine.

Tehnologije zato da služijo, ne da z(a) njo učitelj izgublja svoj čas

V preteklosti je bil velik problem, kako naj učitelj pripravi kakovosten interaktivni pouk na svoji interaktivni tabli. Predvsem so mu priprave na pouk vzele ogromno časa. Ker so obveznosti in zadolžitve učiteljev postajale vse večje, je preprosto zmanjkalo časa za ustvarjanje kakovostnih interaktivnih vsebin. In tako je usoda interaktivnih tabel marsikje končala zgolj pri projekciji Powerpoint predstavitev.

To dejstvo so vodilni proizvalci interaktivnih rešitev hitro spoznali in začeli ustvarjati učiteljem bolj prijazne tehnologije. Takšne, ki jih je bistveno lažje upravljati npr. z dotikom s prsti.

Madžarsko podjetje Mozaik, pa je pred 5 leti začelo razvijati revolucionarno interaktivno platformo imenovano MozaBook, ki interaktivnim tablam bistveno poveča uporabnost. Naredili so sistem v katerega so vključeni založniki, učitelji, učenci in starši. ZA svoj produkt katerega konstantno razvijajo in izpopolnjujejo so na več glavnih izobraževalnih dogodkih prejeli številne nagrade. Med drugim so na letošnjem sejmu Bett Show v Londonu bili finalist med programsko opremo z najboljšo vsebino. 

Glavni cilj sistema je zraven obstoječih orodij za pisanje in risanje ponuditi uporabniku izjemno uporabna orodja in vsebine za vse vrste predmetov. Na voljo so izjemno kakovostni 3D objekti z načinom virtualnih sprehodov, video izrezki, dodajanje testnih nalog, kvizov itd. Za nameček je na voljo še uvoz učbenikov v digitalni obliki pdf, na katerih se ta orodja lahko neposredno uporabljajo. Založnikom pa je na voljo popolna transformacija tiskanih učbenikov v digitalne. V Sloveniji je to prednost uporabila založba Modrijan, ki je celoten program tudi prevedla in lokalizirala. Sedaj učitelju ni več potrebno več toliko razmišljati, kako izdelati interaktivno nalogo, temveč samo sledi učbeniku in raznim temam dodaja dinamične interaktivne elemente, ki so z vsebino neposredno povezani. Predvsem pa z njihovo pomočjo naredi pouk bolj zanimiv in učinkovit.

vulkanizem

 vulkanizem

akropola

Podjetje RoLAN, kot certificiran pooblaščeni zastopnik platforme MozaBook za Slovenijo vam 90 dnevno licenco MozaBook priloži k vsaki interaktivni tabli iz celotnega asotrimana na www.interaktivni.si prav tako, si lahko zagotovite brezplačno 2h izobraževanje.