Čas branja: 2 min

Priznali ali ne, poslovni sestanki imajo še vedno pomembno vlogo v poslovnem svetu. So praktično nujni, saj se na njem delegirajo naloge, izmenjujejo ideje, iščejo rešitve. Obstaja torej več vrst sestankov.

Kakovosten sestanek

Zagotovo noben poslovni sestanek ni namenjen “politični razpravi” kjer 90% odstotkov udeležencev samo pasivno posluša ali celo presliši vsebino. Za kakovosten sestanek je zelo pomembno, da se udeleženci nanj pripravijo. Ne glede na vrsto sestanka. Na sestanku so tako:

 • bolj zbrani,

 • bolj kreativni,

 • sodelujejo v razpravi,

 • predlagajo več idej ali rešitev,

 • sestanek traja manj časa in je bolj učinkovit.

Tehnološka nadgradnja sestankov

Kvaliteten poslovni sestanek lahko nadgradite tudi s tehnološkimi rešitvami, ki so trenutno najbolj aktualne v poslovnem svetu in se uporabljajo za nadgradnjo sestankov. Nekaj teh rešitev in uporabniških izkušenj je opisanih v nadaljevanju.

 • Skype za podjetja»Sestanek na dlani.« Aplikacija je namenjena za uporabo na iPhone in Android napravah. Omogočen vpogled v opomnik sestankov po pripravljenem urniku. Z dotikom na tipko mobilnega telefona ste že prisotni na sestanku »v živo«.
 • Join.meDelite svoj zaslon, delite svoja doživetja. Hitro in preprosto. Brezplačna aplikacija je enostavna za uporabo. Uporabnikom pošljite vstopno kodo in ste že povezani, že komunicirate.    
 • Basecamp – Izjemno uporabna spletna aplikacija za timsko delo, kjer se izmenjujejo skupne datoteke, mnenja, razprave, komentarji. Odlično orodje za pripravo vsebin na skupni sestanek.
 • Clevershare – Clevershare je v svetovnem merilu edina aplikacija, ki omogoča dvosmerno komunikacijo neposredno z zaslonom. Poveže se lahko kar 32 uporabnikov. Prejmete jo brezplačno ob nakupu interaktivnih zaslonov Clevertouch Pro serije.
 • Sodelovanje in nadzorBrezžično Clevertouch napravo ali kabel samo priključite na USB vhod svojega računalnika in takoj lahko neposredno na interaktivnem zaslonu uporabljate svojo napravo. Nova tehnologija samodejnih brezžičnih posodobitev vsakemu Clevertouch interaktivnemu zaslonu na daljavo omogoča prenos novih rešitev in različic programske opreme. V velikih sistemih lahko odslej administratorji, projektni vodje in osebe za pomoč uporabnikom z enega mesta upravljajo in nadzorujejo tudi več sto Clevertouch zaslonov.
 • MontageBrezžični kolaboracijski sistem Montage se uporablja v sejnih sobah po vsem svetu in podjetjem pomaga ustvariti sestanke bolj učinkovite in produktivne. Montage poskrbi, da lahko udeleženci sestanka delijo svoje vsebine na hiter, enostaven, zanesljiv in učinkovit način v visoki ločljivosti. Sistem Montage deluje od koderkoli, iz katerekoli naprave in z minimalno porabo pasovne širine. Slednja rešitev je namenjena tudi tistim, ki v določenem projektu sodelujejo iz večjih razdalj. Tudi tistih, ki niso tako velike, zahtevajo pa veliko časa.

Sodelovanje na daljavo

Primer: vaša stranka je v Kranju vi pa ste iz Maribora. Pogodbo ste že sklenili. Sedaj je čas za operativne sestanke. Vaša pot iz Maribora traja skoraj 2 uri, odvisno od prometa. V Kranju boste porabili recimo 2 uri. In prav toliko, da se boste vrnili nazaj v Maribor. Torej boste za operativni sestanek, ki traja 2 uri porabili kar 6 ur. Kar praktično pomeni skoraj cel (delovni) dan.

Kako se lotiti izboljšanja sestankov in sodelovanja?

Če ste trdno odločeni, da boste sestanke v svojem podjetju končno prestavili v naslednjo prestavo, vam predlagamo, da si takoj prenesete in preberete priročnik “52 Tips for Killer Meetings“. Brezplačno je na voljo na TEJ POVEZAVI >>.